GIN BOLERO 6

Ko izbirajo občutki ...

Že od prve različice leta 1999 je Bolero mnogim pilotom zanesljiva odskočna deska za nabiranje in razvoj prvih izkušenj - od prvih korakov po šolskem terenu, do lahkotnega jadranja med oblaki.

Za dober uvod v letalno kariero

Padalo Bolero 6 je namenjeno šolam letenja in začetnikom kot prvo padalo, nanj pa se bodo z veseljem pripeli tudi rekreativni piloti, ko si bodo zaželeli sproščenega letenja. Bolero 6 daje pilotu prave povratne informacije v takšni meri, da lahko na varen, udoben in učinkovit način razvija instinkt za ozračje in gibanje po njem.

Druga generacija tehnologije enakomernega tlaka v kupoli (Equalized Pressure Technology - EPT)

Tehnologija enakomernega tlaka v kupoli (EPT) se poslužuje numerične analize za izračun najboljših mogočih oblik padalskega krila. S takšnim pristopom lahko s krila odstranijo majhne, a moteče deformacije, tlak v kupoli pa je tako bolj enakomerno porazdeljen. Nekateri povezujejo EPT predvsem z boljšimi letalnimi zmogljivostmi - a ta prinaša še druge ključne prednosti. Krilo se hitreje napolni z zrakom, lažje najde dviganja in v njih učinkoviteje pobira, v razburkanem ozračju pa je bolj stabilno in udobno. Komande imajo daljši hod, na njih se proti točki prevlečenega leta stopnjuje pritisk. Ker je točka prevlečenega leta na nizki hitrosti, se padalo pri vzletu hitro odlepi od tal, pri pristanku pa omogoča varno upočasnitev.

EPT so prvič uporabili pri izdelavi padala Bolero 5, za padalo Bolero 6 pa so ta tehnološki pristop premaknili še za stopnjo naprej. To se občuti predvsem pri obnašanju padala ob vzletu, pri stabilnosti in vodljivosti.

Bolero 6 ima s tremi trakovi gurtne razdeljene v tri linije. Manj vrvic in preprostejše gurtne imajo poleg običajne prednosti zmanjšanja upora še to, da jih je med seboj lažje razločiti in ločevati.

Uravnoteženo krilo

Bolero 6 z vodljivostjo lovi takšno ravnovesje, da je z njim mogoče kar najbolje vaditi in razvijati občutek za letenje. Komande natančno prenašajo potege, vendar hkrati odpuščajo napake. Padalo gre odzivno in igrivo v zavoj, ki deluje usklajeno in udobno. Povratna informacija padala je neposredna in razumljiva, zato dobro obvešča o stanju ozračja, padalo pa hkrati blaži manjše nihaje, da začetnikom daje dovolj občutka gotovosti za napredovanje tudi v živahnejšem ozračju. V seštevku pa vse to prinaša še več letalnega užitka!

Tehnične podrobnosti

  • Druga generacija tehnologije izenačevanja tlaka v kupoli (EPT)
  • 3 trakovi na gurtnah/3 linije vzdolž razpona kupole
  • Ločena gurtna na A liniji za enostaven poteg velikih ušes
  • Posebej označena B linija (npr. za poteg B stall-a)
  • Linije so ločene po barvah za lažje razločevanje
  • Močni in trajni materiali
  • Ojačitev z malimi rebri v zadnjem robu kupole

Materiali

Kupola
Prednji rob zgornje površine: Dominico Dokdo 30D (water repellent) 41 g/m2
Zgornja površina: Dominico Dokdo 20D (water repellent) 34 g/m2

Prednji rob spodnje površine: Dominico Dokdo 30D (water repellent) 41 g/m2

Spodnja površina: Porcher Skytex (water repellent) 40 g/m2
 
Vrvice
Gornje: GIN TGL 80 Aramid
Srednje: GIN TGL 125 / 145 Aramid
Glavne: GIN TGL 125, 180. 220, 280 Aramid
 
 
* Pred nakupom jadralnega padala vam svetujemo, da nas pokličete ali kontaktirate. Z veseljem vam bomo pomagali z nasveti in izbiro jadralnega padala primernega vašemu znanju in izkušnjam.

V paket je vključeno