GIN EXPLORER

Lahko padalo visokih letalnih zmogljivosti. Padalo GIN Explorer je namenjeno izkušenim preletašem, ki od padala pričakujejo udobje, odzivnost in izvrstne zmogljivosti.

Cena

Udobno, odzivno

Vodljivost padala Explorer navdušuje z uravnoteženostjo mehkobe in lahkotnosti; krilo je uglašeno s skrajno natančnostjo. Padalo učinkovito blaži in odpušča nihaje, hkrati pa s preciznostjo zavoja omogoča prvovrstno pobiranje dviganj. Vzletanje in pristajanje bi bila težko preprostejša, v termiki padalo samodejno stremi k najučinkovitejšim središčem dviganja.

Zmogljivo

Padalo zagotavlja veliko mero udobja tudi pri hitrem XC letenju s pospeševalnikom in se dobro odziva na neposredno vodenje s C linijo.

Lahko

Z optimizacijo notranje konstrukcije in s premišljenim izborom materialov za kupolo in vrvice so težo padala spravili pod 4 kg (velikost M), s čimer je Explorer eno najlažjih padal v svojem razredu. Širok razpon teže in razširjen nabor velikosti ponuja dovolj možnosti obremenitve za vsak okus.

Razširjen razpon obremenitve

Explorer se tudi pri visoki obremenitvi ponaša z dobrimi letalnimi lastnostmi, reševanje iz zapiranj je vedno izvrstno. Iz tega razloga so pri Gin-u pridobili certifikat še za 5 kg dodatnega razpona obremenitve za bolj izkušene pilote, ki si želijo padalo obtežiti preko zgornje obremenitve. Za običajno letenje pa je s padalom Explorer mogoče udobno leteti v celotnem osnovnem razponu teže - kakor nam najbolj usteza.

Certifikat za letenje z zaprtim sedežem

Padalo je prestalo dodatna testiranja in pridobilo certifikat tudi v kombinaciji z zaprtim sedežem Genie Lite 2. Tako je varnost pri letenju z zaprtim sedežem še dodatno zajamčena.

Tehnične podrobnosti

  • Dovršeno krilo s tehnologijo enakomernega tlaka v kupoli (EPT - Equalized Pressure Technology) za stabilnost in letalne zmogljivosti
  • Debeline aramid vrvic brez plašča so prilagojene glede na mesto namestitve
  • 3 trakovi na gurtnah/3 linije vzdolž razpona kupole
  • Vrvici stabilizatorjev sta posebne barve, da se enostavno ločita od ostalih
  • Prenovljena notranja zgradba kupole s prečnimi ojačitvami za enakomerno napetost celotne površine
  • Ojačitev z malimi rebri v zadnjem robu kupole izboljšuje vodljivost in letalne zmogljivosti
  • Pospeševalni sistem s Harken škripci
  • Sistem obročkov na zadnjem robu za mehko upravljanje

Materiali

Kupola

Gornja površina: Porcher Skytex 32 / 27

Spodnja površina: Porcher Skytex 27

Rebra: Porcher Skytex 27

Vrvice

Glavne/zgornje/srednje: Edelrid 8000- 050, 070, 090, 130, 150, 190, 280, 360

Uradna spletna stran proizvajalca

V paket je vključeno