Vsestranska uporabnost

Padalo UP Mana je izjemno lahko, vsestransko in za letenje prijetno. Dobro se obnese tako pri letenju v termiki, kot tudi na hike & fly dogodivščinah in bolj dinamičnem letenju.

Padalo je primerno za raznolike letalne scenarije - v lahkem in kompaktnem paketu, zato je lahko odlična družba na vseh poteh.

  • Kupola padala je izjemno lahka in omogoča popolnoma enostaven postopek vzleta, v zraku pa visoko mero pasivne varnosti. Nizka teža pa je dobrodošla tudi pri prenašanju nahrbtnika, v katerem padalo zasede zelo majhno prostornino.
  • Profil nove generacije (NGA), mala rebra, tipične UP odprtine celic, 3D oblikovanje kupole - vse to pripomore, da zrak kupolo obteka optimalno, rezultat tega pa je stabilno in učinkovito letenje.
  • Vrvic je manj, zato je priprava na vzlet preprostejša, v zraku pa manj upora in boljše letalne lastnosti.
  • 5 različnih velikosti pokriva razpon vzletne teže od 50 do 125 kg omogoča izbor najboljšega razmerja med težo pilota in velikostjo padala.
  • Stabilizatorji padala so ukrivljeni nazaj, kar dodatno zmanjšuje upor in izboljšuje letalne lastnosti krila.
  • Sistem uravnavanja napetosti zadnjega roba kupole: napet zadnji rob pripomore k boljši vodljivosti in varnosti, vendar poslabšuje letalne zmogljivosti padala, zato sistem uravnavanja napetosti poskrbi, da je zadnji rob napet le takrat, ko je to potrebno.
  • Sistem ojačitev na prednjem delu kupole zagotavlja trajno rešitev za odlično obliko kupole.

Preprosto letenje

Visoka mera varnosti in primernost za začetnike je na prvem mestu - od vzleta do pristanka. Pri vzletu se padalo zlahka vzpne nad glavo pilota, kjer ostane brez posebnega naprezanja ter omogoča tekoče in sproščeno vzletnanje. Letenje je udobno, nenaporno in s kar največjo mero pasivne varnosti. Padalo pa se dobro obnese tudi pri iskanju in pobiranju termičnih dviganj.

Hike & fly

Z majhno prostornino in nizko težo pakiranja je padalo Mana odličen spremljevalec za vsakega gorskega zanesenjaka. Tudi za turno letenje nam pride prav, če padalo omogoča enostaven vzlet, je prijetno vodljivo in se v zraku dobro obnese, hkrati pa rado pogleda tudi za vsakim termičnim dviganjem. Za kar najlažje prenašanje je padalu Mana v standardnem kompletu dodan ultralahki 385g nahrbtnik Summiteer.

Po želji
Padalo je lahko opremljeno s standardnimi ali ultralahkimi gurtnami (lažje za 100g). Obe varianti gurten sta uradno potrjeni in imata celoten sistem za uporabo pospeševalnika.

Paket vključuje:

Ultralahki 385g nahrbtnik Summiteer velikosti S, notranjo vrečo velikosti S, trak za pakiranje, UP darilce, UP nalepke.

Uradna spletna stran proizvajalca

Navodila za uporabo (v angleščini)

Sorodni artikli