You are here

UP TRANGO X-RACE

Padalo Trango X-Race so izdelali za tekmovanje Red Bull X-Alps, zdaj pa je na voljo avanturističnim preletašem, tekmovalcem v športnem razredu in vsem, ki uživajo v obilju možnosti, ki jih ponuja padalo visokih letalnih zmogljivosti.

Cena

Izpopolnjeno legendarno padalo ...

Ko so pred nekaj leti pri podjetju UP izdelali padalo Trango XC3, je to docela spremenilo pogled na razred EN C; padalo EN C ni še nikoli prej po zmogljivostih in hitrosti dohitevalo dvolinijcev razreda CCC. Kljub takšnim letalnim zmogljivostim pa je bilo to padalo za letenje še vedno povsem zasidrano v EN C razred, zato si je po vsem svetu pridobilo veliko privržencev. To zgodbo nadaljuje padalo Trango X-Race, ki pa seznam kvalitet predhodnika le še dopolnjuje. Od teh bosta verjetno še najbolj izstopala izpopolnjeno obnašanje padala pri polno pospešenem letu in dodatno krmiljenje na C liniji s povezavo na B linijo, kar daje občutek letenja na dvolinijskem padalu.

Najbolj opazna sprememba na padalu se je zgodila na gurtnah. Ker so na Trango XC3 letele kritike, da nima namensko ločenega upravljanja z zadnjo linijo, so pri razvoju višje zmogljivih padal Summit XC4 in Trango X-Race temu namenili posebno pozornost in gurtne zasnovali tako, da pilotu pri pospešenem letu skozi nemirno ozračje pospeševalnika ni potrebno popuščati, ampak lahko nezaželene nihaje učinkovito nadzoruje z zadnjo linijo.

K boljšemu obnašanju padala pri pospešenem letu pripomore tudi dodelana notranja zgradba kupole. Preoblikovana kupola je še bolj odporna na udarce turbulenc, zato padalo tudi pri visoki hitrosti gre skozi nemirno ozračje "kot nož skozi maslo".

Izčiščena notranja zgradba in nekateri novi materiali dovoljujejo, da je padalo Trango X-Race od svojega prehodnika lažje za ok. 450 g (velikost M). Poreklo padala je zakoreninjeno v hike&fly, kombinacija nižje teže in visokih letalnih zmogljivosti pa nosi neizčrpen potencial za nepozabne podvige.

Materiali

Kupola padala je izdelana iz dobro preizkušenih lahkih materialov: NCV Porcher Sport 32g Universal in 27g Classic na zgornji površini. Spodnja površina je sešita iz materiala 27g Classic, rebra, diagonale in mala rebra pa iz kombinacije 32g in 27g Hard Finish.

Premišljena kombinacija vrvic Edelrid "Technora" in Liros Dyneema drži najboljši kompromis med zanesljivostjo, trdnostjo in letalnimi zmogljivostmi.

V paketu s padalom prejmete: Ergonomični UP nahrbtnik velikosti L (velikost M pri naročilu padala velikosti S), concertina vrečo UP Parasleeve 2, UP nalepko in UP darilce.

Uradna spletna stran proizvajalca