Varstvo osebnih podatkov

V podjetju PGC d.o.o. se zavedamo, kako pomembna je varnost vaših osebnih podatkov, zato že od nekdaj varstvu vaših osebnih podatkov posvečamo veliko pozornosti. Pravilnik o varstvu osebnih podatkov PGC d.o.o. je skladen z zakonom Republike Slovenije in Uredbo GDPR. V njem predstavljamo, katere osebne podatke zbiramo o vas, na podlagi česa jih zbiramo in za katere namene jih obdelujemo. 

Pravilnik o varstvu osebnih podatkov zajema:

 • vrste osebnih podatkov, ki jih zbiramo,
 • pravne podlage in nameni obdelave osebnih podatkov,
 • uporabo piškotkov in sorodnih tehnologij,
 • upravljanje nastavitev zasebnosti,
 • posredovanje osebnih podatkov,
 • roke hrambe osebnih podatkov,
 • varstvo osebnih podatkov,
 • pravice posameznikov v zvezi z osebnimi podatki, vključno s pravico do pritožbe,
 • kontaktne informacije podjetja PGC d.o.o. in kontakt pooblaščene osebe za varstvo podatkov,
 • spremembe politike zasebnosti.

Katere osebne podatke zbiramo?

 • osnovne osebne podatke: ime in priimek, elektronski naslov, naslov prebivališča, naslov za dostavo, telefonska številka in geslo za zagotovitev varnosti in uporabe naših storitev
 • podatke o uporabniškem računu spletne trgovine
 • podatke o nakupu in načinu plačila
 • zbiramo tehnične informacije vašega brskalnika, računalnika ali mobilne naprave

Nameni in uporaba podatkov

PGC d.o.o. zbira, beleži, ureja, shranjuje, posreduje in drugače obdeluje osebne podatke, ki jih imamo o vas za različne namene.

Identifikacije posameznika:

 • za zagotavljanje podpore uporabnikom v primeru nakupa pa z namenom izvedbe naročila (dobava, dostava izdelkov, izdaja računa, reševanje morebitnih zahtevkov kupca (reklamacije, garancije)
 • za hrambo zgodovine nakupov
 • za izvajanje morebitnih postopkov izterjave ter za lastne računovodske in davčne potrebe
 • za namen neposrednega trženja – z brezplačnimi e-novicami vas obveščamo o dogajanju v PGC d.o.o.- STENAR.SI, splošnih informacijah in akcijskih ugodnostih, ki jih ponuja PGC d.o.o. v svojih trgovinah in na spletnem naslovu www.stenar.si.

Namen uporabe telefonske številke

 •  za obveščanje glede zaloge artiklov ali napačnih naročil, ter pomoč uporabniku pri nakupu.

Kaj so piškotki in zakaj so potrebni?

Piškotek je kratko besedilo, ki ga spletna stran ob vašem obisku pošlje brskalniku. Tako vas spletna stran prepozna, si z njim zapomni podatke o vašem obisku in vam omogoči prijazno ter enostavnejšo spletno storitev. S pomočjo piškotkov prilagajamo vsebino na naši spletni strani, si zapomnimo vaše preference in beležimo obisk naše spletne trgovine. Brskanje po naši spletni trgovini je s piškotki prijetnejše, hitrejše in predvsem učinkovitejše.

Piškotki niso zlonamerna koda in ne zbirajo nikakršnih informacij z vašega računalnika!

Nastavitve v uporabniškem računu - upravljanje

Posodobitve uporabniškega računa
Posameznik je dolžan posredovati točne in popolne podatke. Vaše morebitne spremembe osebnih podatkov v uporabniškem računu spletne trgovine lahko registrirani uporabnik posodobi ali spremeni v nastavitvah uporabniškega računa.

Zaprtje uporabniškega računa
Če bi radi zaprli vaš uporabniški račun spletne trgovine, lahko to kadarkoli storite s posredovanjem zahteve za zaprtje uporabniškega računa na info@stenar.si. Račun bo zaprt najkasneje v roku 7 delovnih dni. Nekaterih osebnih podatkov o vas, ki jih obdelujemo na podlagi pogodbe, ne smemo izbrisati, v skladu s predpisi s področja davčnega prava o hrambi izvedbe naročila oziroma rešitve reklamacije ali vrnitve izdelka.

Osebni podatki in njihovo posredovanje
Obvezujemo se, da uporabnikovi podatki ne bodo predani tretji osebi.

Obdelovalci s pogodbo
Vaše osebne podatke lahko posredujemo osebam, s katerimi imamo sklenjene pogodbe o obdelavi vaših osebnih podatkov. Nameni posredovanja: nameni podpore, dostavo naročil ali obdelave plačil. Dostopajo lahko le do osebnih podatkov, ki jih nujno potrebujejo za zagotovitev storitev, ki jih opravljajo za nas. Dolžni so varovati vaše osebne podatke.

Varstvo osebnih podatkov

Da bi zagotovili kar največjo varnost vaših osebnih podatkov, uporabljamo več tehničnih in organizacijskih orodij in ukrepov. Prizadevamo si za najvišjo stopnjo varnosti vaših osebnih podatkov a ne moremo zagotoviti 100% varnosti posredovanih osebnih podatkov ter nismo odgovorni za krajo, uničenje, izgubo ali namerno/nenamerno razkritje osebnih podatkov ali informacij. Pri procesu naročanja so vsi podatki med prenosom zaščiteni proti nepooblaščenim vpogledom s spletnim zaščitnim protokolom SSL (http://en.wikipedia.org/wiki/Secure_Sockets_Layer). 

Kako dolgo hranimo osebne podatke?
Osnovne osebne podatke: ime in priimek, elektronski naslov, naslov prebivališča, naslov za dostavo, telefonska številka in geslo: trajno oziroma do preklica s strani njegovega imetnika.  

Temeljne pravice posameznika
V podjetju PGC d.o.o. vedno omogočamo uresničevanje posamenikovih pravic.

Pravica do seznanitve
Posameznik ima vso pravico, da izve katere podatke o posamezniku zbiramo, za kater namen in kako dolgo, od kod pridobivamo osebne podatke in kdo jih še obdeluje.

Pravica do izbrisa
Posameznik lahko v vsakem danem trenutku zahteva, da mu podjetje PGC d.o.o. omogoči izbris osebnih podatkov.

Pravica do popravka
Če posameznik opazi, da so njegovi osebni podatki, ki jih hranimo nepopolni ali napačni, ima pravico zahtevati popravek ali dopolnitev.

Pravica do omejitve obdelave
Posameznik lahko zahteva, da njegove osebne podatke posebej označimo in jih izvzamemo iz kakršnihkoli obdelav. Omejitev obdelave je časovno omejena in ne trajna kot izbris.

Pravica do prenosljivosti
Posameznik lahko v vsakem danem trenutku zahteva, da se mu omogoči posredovanje osebnih podatkov posamezniku ali prenese na upravljalca po posameznikovi želji

Pravica do preklica soglasja
Posameznik lahko v vsakem danem trenutku prekliče svoje soglasje za namen obdelave osebnih podatkov.

Upravljalec osebnih podatkov in kontakt

 Upravljalec osebnih podatkov je PGC d.o.o.,Dražgoše 6a, 4228 Železniki

Vsa vprašanja zvezi s to Politiko zasebnosti, zaupnosti vaših osebnih podatkov, načinu obdelave ali na vaše zahteve v zvezi z uveljavljanjem pravic v zvezi z osebnimi podatki, lahko naslovite na odgovorno in/ali pooblaščeno osebo za varstvo podatkov pri PGC d.o.o.. Vprašanja se sprejemajo na e-naslovu info@stenar.si

Spremembe politike zasebnosti

V podjetju PGC d.o.o. si pridržujemo pravico do sprememb politike zasebnosti. Vse spremembe bodo objavljene na tej strani.

V Dražgošah, 24.3.2020