ICARO NERV LIGHT STANDARD

Dobavljivost

Na zalogi.

Cena

Redna cena135,00 €
Cena s popustom81,00 €

Icaro Nerv Light je natančno zasnovana čelada za letenje v lahki izvedbi. Na voljo je v dveh modelih: Standard in Exclusive. Osnovna lupina čelade je pri obeh modelih enaka, razlika je v zaključkih: medtem, ko se standardni model zanaša na dobro preizkušene tehnologije, ekskluzivni model uvaja inovativne novosti.

Italijanski dizajn
Zunanji obliki čelade so namenili veliko pozornosti, zato ima čelada dobro prepoznavno in moderno obliko.
 
Lupina čelade iz odpornega karbona
3 mm plast lupine iz polikarbonskih vlaken je lahka in hkrati izjemno odporna.
 
Polistiren
Da je čelada karseda lahka, je notranjost čelade iz polistirena razbremenjena s premišljeno razporeditvijo kanalčkov.

Lastnosti standardnega modela čelade

Zamenljiva notranja podloga za 3 velikosti
Velikost čelade je rezultat notranjega obsega podloge v čeladi, ki mora ustrezati obsegu glave uporabnika. Zunanja lupina standardnega modela čelade je enotne velikosti, notranjost čelade pa s tremi priloženimi kompleti notranje podloge različnih debelin lahko prilagajmo različnim obsegom in oblikam glave:
  • 56 cm (S - mala)
  • 58 cm (M - srednja)
  • 60-61 cm (L - velika)

Paket s čelado vsebuje 3 komplete po 6 kosov podloge različnih debelin, tako da lahko z enim kompletom ali pa s kombiniranjem delov iz različnih kompletov velikost in obliko notranje podloge čelade popolnoma prilagodimo na željeni obseg in obliko. Kosi podloge se na notranjost čelade pritrjujejo z ježkom, zato sta menjava in prilagajanje zelo preprosta.

Nastavljanje dolžine zaščitnega paščka na bradi s standardno zaponko
 

Rob zunanje lupine čelade je zaščiten z gumo

 
EN 1385 certifikat

Čelado Nerv Light je v Italiji testiral laboratorij CSI s pooblastili italijanskega ministrstva za transport. Podjetje Icaro je za lahko čelado prvič pridobilo poseben certifikat za lahke čelade: EN 1385 (v osnovi sicer namenjen čeladam za vodne športe na divjih vodah). V podjetju ugotavljajo, da čelada s tako nizko težo ne more ustrezati vioskim zahtevam certifikata EN 966, vendar kljub temu zagotavlja izjemno zaščito glave.

Teža

Standardni model: 355 gramov z nastavljeno velikostjo S in M ter 360 gramov pri velikosti L.

Uradna spletna stran proizvajalca

 

Sorodni artikli