You are here

FINSTERWALDER QUICK-OUT KARABIN ZA HITRO ODPENJANJE

Dobavljivost

Na zalogi.

Cena

Cena68,50 €
Specialni karabin, uporaben v vseh situacijah, kjer je poleg zanesljive povezave potrebno tudi hitro odpenjanje pod obremenitvijo. Karabin je bil posebej zasnovan za prenašanje oseb in zunanjo uporabo, zato ima tudi primerna varovala. Na terenu so ga predvsem pri helikopterskih akcijah že dodobra preizkusili pripadniki policije, vojske, gorske reševalne službe in gasilci. Pri jadralnem padalstvu omogoča odpenjanje glavnega padala ob uporabi vodljivega reševalnega padala. S sočasnim pritiskom na obe varnostni stikali padalo odpnemo brez napora. Preizkusi so pokazali prednosti odpenjanja jadralnega padala pri uporabi reševalnega padala. Možnost hitrega odpenjanjanja padala pa je lahko velika prednost tudi v primeru pristanka v vodi, na drevju ali v močnem vetru.
 

Lastnosti

  • Največja obremenitev: 4.000 daN*, vsak karabin je posamično testiran pod obremenitvijo 2.000 daN (*1 DAN (dekanewton) = 10 N (newton)  ≈ 1 kg)
  • Ker odprtina karabina nima klasičnega zapirala, se obrablja počasi in pri obremenitvah do 150 daN nima omejitve letalnih ur!
  • Odpiranje za dvema stikaloma ima več varoval
  • Priporočena menjava na 8 let brez omejitve letalnih ur
  • Obroč karabina je skovan iz Titanal aluminija, nosilni vstavek iz trdne aluminijeve zlitine 7075 T6

Teža

200 g

Opozorilo pri uporabi karabinov QUICK-OUT: Zamenjava prednjega in zadnjega odpiralnega stikala na karabinu je lahko smrtno nevarna. V varnostnih navodilih je zato posebej poudarjeno, da naj pri pripenjanju karabina na sedež odpiralnega stikala na nasprotni strani odprtine za vstavljanje na odstranjujemo. Odstraniti ga je smiselno le v primeru, če ga želimo očistiti (npr. po pristanku v slani vodi). Da odpiralnih stikal ne bi pomotoma zamenjali, naj bo s karabina vedno naenkrat odstranjeno le eno odpiralno stikalo.

Spletna stran proizvajalca

PDF navodila za uporabo (ANG, NEM)