Bobcat je speedglider, namenjen peš vzletu. Odpira nova obzorja pilotiranja za prekaljene strokovnjake in previdne pilote z veliko izkušnjami.

Cena

Speedflying pomeni hitro letenje navzdol ob pobočju. Koncept se je razvil iz pojma speedriding, ki pa pomeni hiter gorski spust z vzletom na smučeh. V preteklih letih je bilo podjetje GIN vodilni inovator na področju speedriding-a. Bobcat je njegovo prvo padalo speedglider z vzletom "na peš".

 

Bobcat, krilo za speedflying

Bobcat je speedglider, namenjen peš vzletu. Odpira nova obzorja pilotiranja za prekaljene strokovnjake in previdne pilote z veliko izkušnjami. Gorski zrak, hitrost in užitek se združujejo v novo dimenzijo letenja ... in možnosti je vse več! Igra trajektorij in hitrosti proti poligonu reliefa odpira nov potencial pilotiranja pod padalsko kupolo.

Bobcat se vrača h koreninam letenja in hkrati utira pot novi možnostim. To preprosto in zanesljivo padalo omogoča spuste z gora v širšem spektru vremenskih pogojev. Uživali boste v ground handlingu in jadranju na močnem vetru. 

 

Speedflying, področja uporabe

Klasični speedflying

V primerjavi z modernimi jadralnimi padali ima krilo za speedflying precej nižje drsno razmerje in višjo trim hitrost, zato vas bo Bobcat v divjem adrenalinskem spustu po gorskih grebenih, bregovih in žlebovih pripeljal do pristanka hitreje, vendar z velikim nasmehom na obrazu.

Jadranje na močnem vetru

Marsikateri padalec, ki se je soočil s hitrostjo vetra 30-45 km/h, si je že zaželel nekaj takšnega, kar zdaj ponuja Bobcat. Ko razmere na morju, v gorah, na domačem hribu ali kjerkoli drugje ne dopuščajo, da razgrnete jadralno padalo, bo Bobcat prevzel njegovo mesto.

Trening na tleh

Bobcat je tudi odlično orodje za šolanje, saj se z njim lahko na šolskih terenih učimo osnov napihovanja kupole in vadimo tehniko vodenja padala v močnejšem vetru.

Gorništvo

Turnim padalcem je plezanje navzdol odveč. Ko nas k temu prisilijo neprimerni vremenski pogoji, bi si želeli nekaj takšnega, kot je Bobcat, ki ima za vzlet in polet v močnejšem vetru višjo toleranco kot običajno jadralno padalo. Padalo Bobcat je kompaktno, lahko in gre v vsak nahrbtnik izkušenega gornika. Padalo se v trenutku napolni z zrakom in tudi v turbulenci ohranja visoko mero stabilnosti, zato lahko z njim doživite gore na nov, razburljiv način.

  • 4 velikosti: 13,5 - 15 - 16,5 - 18
  • Skupaj s padalom prejmete tudi Bobcat sedež in Bobcat nahrbtnik

 

Dodatna oprema

Po želji je sedežu Bobcat mogoče dodati Yeti airbag, ki se nanj z lahkoto pritrdi. Teža: 0,5 kg.

Uradna spletna stran proizvajalca

Opozorilo proizvajalca glede speedflyng letenja: Speedglider padala za vzlet s tekom so primerna le za zelo izkušene in odgovorne pilote, ki imajo dovolj znanja za obvladovanje dinamičnega upravljanja speedgliderja. Večja obtežitev krila poveča hitrost in odzivnost na komandah. Drsni kot je precej nižji kot pri modernih jadralnih padalih. Dolet in pristajanje zato zahtevata drugačen pristop. Izogibajte se letenju na natrpanih vzletiščih in trening ter prve polete izpeljite v okviru profesionalne šole letenja. Zelo koristen je tudi pogost trening vodenja padala na tleh. Namenite veliko pozornosti odločitvi, v kakšnih pogojih in kam se odpravljate na polet ter spoštujte druge letalce in njihove zrakoplove.

* Pred nakupom padala vam svetujemo, da nas pokličete ali kontaktirate. Z veseljem vam bomo pomagali z nasveti in izbiro padala primernega vašemu znanju in izkušnjam.